Sör, virsli, sósperec... Retro véradás 2012

Szeptember 8., Városmajor

Címkék: Címkék

2012.09.08. 11:32

retro véradás.jpgÚjra retro véradást szervez az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szeptember 8-án a Városmajorban, ahol 9-18 óra között sörrel, virslivel, péksüteménnyel és csokoládéval várják a segíteni vágyókat.

Negyedik alkalommal szervezi meg az OVSZ a retro véradási akcióját a Városmajori Szabadtéri Színpad mellett. Az eseményre 1000 véradót várnak, akik így csaknem háromezer vérre, vérkészítményre szoruló betegen segíthetnek egy nap alatt. A helyszínen vért adók retro menüt és ajándékcsomagot kapnak - közölte a vérellátó az MTI-vel.     Véradó lehet minden 18-60 év közötti, több mint 50 kilogramm súlyú, egészséges ember. A szervezők kérik, hogy a véradók személyi igazolványukat, TAJ- és lakcímkártyájukat vigyék magukkal. A szervezők az eseménnyel az 1960-as, '70-es, '80-as évek véradásának hangulatát szeretnék felidézni, hiszen akkor a program az összetartozást szimbolizáló, vidám társasági esemény volt: a véradók egyszerre ünnepelték egymást és azokat a beteg embereket, akik nekik köszönhetően kaptak új esélyt az életre. (MTI)

További infók, képek: https://www.facebook.com/orszagosverellatoszolgalat

A bejegyzés trackback címe:

https://biborfeny.blog.hu/api/trackback/id/tr494762741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása