Ma van a Véradók Világnapja

Címkék: véradás

2015.06.14. 12:12

poster-euro.jpgJúnius 14-e a Véradók Világnapja. Ezen a napon világszerte köszönetünket fejezzük ki az önkéntes, térítésmentes véradóknak az életmentő ajándékért, a vérért.

Köszönjük, hogy véredet adod másokért! :)

verado_vagyok.jpgA Magyar Vöröskereszt az „Önkéntes Véradás – Magyar Vöröskereszt” elnevezésű Facebook oldalán arra buzdítja véradóit, hogy az ott található képet állítsák be profilképnek és használják a #veradovagyok hastaget, ezzel is hirdetve a véradás fontosságát.

Tudtad, hogy minden egyes véradással három ember életét mented meg?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) "Köszönöm, hogy megmentetted az életem" kampánnyal ünnepli a véradókat. Célja, hogy felhívja a figyelmet olyan emberek történetére, akiknek az életét véradás mentette meg és azokra a véradókra, akik önzetlenül segítettek.

Hasznos:

A Véradók Világnapja alkalmából a Vöröskereszt megújította okostelefonos alkalmazását, ezentúl beállíthatod, hogy emlékeztessen az alkalmazás, ha letelt az 56 nap és újra vért adhatsz, emellett kedvenc véradóhelyszínedről is értesítést kaphatsz az applikáción keresztül. Sőt telefonod navigációs rendszerét használva a véradóhelyszínhez vezető utat is megtervezheted ;)

A „Véradás – Vöröskereszt” nevű alkalmazás ingyenesen letölthető: Android és Windows Phone operációs rendszerekre, valamint elérhető az Apple Store-ban iOS-re is.

www.veradas.hu
Facebook: https://www.facebook.com/onkentes.veradas
Instagram: https://instagram.com/veradas_voroskereszt/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://biborfeny.blog.hu/api/trackback/id/tr857542290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása