Tegnaptól új státusszal bővíthetik adatlapjukat az amerikai es angol Facebook felhasználók: ezentúl az Életesemények Egészség és wellnes pontjában más egészségügyi információk mellett bejelölhető ha valaki esetleg szervdonor.  A nyilatkozat helye és kezdeti időpontja mellett lehetőség van történetet is kapcsolni az eseményhez, majd megosztani ismerőseinkkel..

Az Egyesült Államokban 114 ezren, szerte a világon pedig milliók várnak szívre, májra, vesére, amely megmenthetné az életüket - indokolta az újítást Mark Zuckerberg, a cég elnök-vezérigazgatója, aki elsőként jelölte be magát szervdonorként.

Zuckerberg elismerte, hogy a kezdeményezéshez egy, a barátnőjével való beszélgetésen kívül ösztönzést adott barátsága is az Apple informatikai óriáscég társalapítójához, a tavaly elhalálozott Steve Jobshoz, aki 2009-ben májátültetésen esett át.

Az új funkció jelenleg még csak az Egyesült Államokban és Angliában érhető el, azonban az elkövetkező pár hónapban tervezik bevezetését számos más országban is.

A közösségi média erejét kihasználó, szervadományozást népszerűsítő kezdeményezést Mark Zuckerberg jelentette be az ABCNews-nak adott TV-interjújában. Megtekinhető itt.


Ha csontvelődonor vagy, és szívesen megosztanád tapasztalataidat, élményeidet (természetesen akár anonim módon :) a nagyvilággal írj nekünk!

Mert hősnek lenni jó:)

A bejegyzés trackback címe:

https://biborfeny.blog.hu/api/trackback/id/tr534483352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása